Wie is Leo Smeets ?

Wie is Leo Smeets ?

Mijn naam is Leo Smeets, ik ben koor- en orkestdirigent, hoorndocent, pianodocent, dirigentcoach en vakleerkracht muziek.
In de periode tussen 1978 en 1996 heb ik de hoofdvakken hoorn, koordirectie en orkestdirectie gestudeerd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Mijn docenten waren Herman Jeurissen (hoorn), Jan Bogaarts en Cees Rotteveel (koordirectie) en Jac van Steen (orkestdirectie).

Deze brede opleiding maakt mij op veel muzikale fronten inzetbaar. Zowel als docent-pedagoog van jonge hoornisten en als koor- en orkestdirigent heb ik veel ervaring opgedaan.

Sinds 1988 ben ik als docent hoorn verbonden aan de muziekschool ‘Rick’ in Weert. Verschillende oud-hoorn leerlingen zijn doorgestroomd naar Nederlandse en buitenlandse beroepsorkesten als beroepshoornist of zijn werkzaam als collega-docent. Zelf heb ik een aantal jaren als 1e hoornist gespeeld bij de Kerkelijke Harmonie Sint Michaël in Thorn en het Brabants Blazersensemble in Tilb

Op dit moment

Als koordirigent werk ik momenteel met een drietal verschillende typen koren. De Gemengde Zangvereniging Vivente uit Venlo - www.viventevenlo.nl - sinds 2003,

Tussen 2015 en 2020 ben ik  werkzaam geweest als dirigent van de Koninklijke Zangvereniging de Volharding in Valkenswaard.In september 2019 heb ik de Koninklijke Zangvereniging de Volharding gedirigeerd met medewerking van het Tilburgs Begeleidings-Orkest in een uitvoering van the Peacemakers van Karl Jenkins.  Ik heb in 2020 besloten de Volharding vaarwel te zeggen. Stoppen op een hoogtepunt!  www.kgzdevolharding.nl

Van september 2020 tot augustus 2021 heb ik gewerkt  als dirigent van het Koninklijk Mannenkoor "La Bonne Espérance uit Eindhoven. 

Vanaf januari 2015 ben ik verbonden aan het Klein Gemengd Koor van de H.Hart Parochiekerk in Vught als koordirigent. Daarnaast vervang ik af en toe de Rector Cantus van de Schola Cantorum van de Sint-Jan's Kathedraal in Den Bosch - www.schola.nl.  

Sinds januari 2022 werk ik als koordirigent bij de C.O.V.Hosanna, een Oratoriumvereniging in Maasland achter Rotterdam. 

In het verleden:

Tussen 1995 en 1998 ben ik actief geweest als dirigent van het Studentenkoor Erasmusica aan de Erasmus-Universiteit van Rotterdam. Muzikale hoogtepunten waren destijds de uitvoeringen in de Rotterdamse Doelen en de Laurenskerk met o.a. het Requiem van Mozart, de Stroom van Lex van Delden, die Winterschlachtssuite van Hanns Eisler en de Paukenmesse van Joseph Haydn.

Met het voormalig Limburgs Symfonie Orkest, die Neue Philharmonie Westfalen - www.neue-philharmonie-westfalen.de - en Concerto Vivo Dortmund, heb ik in 2008 en 2009 de koren Zanglust, Orpheus en Vivente uit Venlo in succesvolle uitvoeringen geleid in de twee grote oratoria van Joseph Haydn: die Jahreszeiten en die Schöpfung. Uniek was ook de uitvoering van de grote dubbelkorige Missa Hispanica van Michael Haydn (1737-1806).


Leo-Smeets.jpg

Muziek maken is mijn grootste passie!

Leo Smeets

Contact met Leo Smeets

ADRES

Leo Smeets
Eendrachtspolder 45
5235 TA Den Bosch

CONTACT

Mobiel: 06 - 19 02 26 28
Email: info@leo-smeets.nl

whatsapp-512.png

LOCATIE