Muziekles op een basisschool

Een grote nieuwe uitdaging: Muziekvak leerkracht  op de Basisschool

Sinds 1 dec. 2021 ben ik werkzaam als vakleerkracht muziek op de Basisschool in de Gemeente Overbetuwe waar ik drie maanden heb vervangen. Daarna werd ik via Kunstpodium Dongen gedetacheerd op Basisschool J.J.Anspachsschool in Dongen en op Basisschool de Prinsenbos van het AZC in Gilze. Per 5 september a.s. ga ik naast 1 dag werken op de AZC Basisschool in Gilze, 2 dagen per week via Factorium Tilburg ook aan de slag op de Jan Lighthart Rendierhof Basisschool in Tilburg-West.

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van grote groepen. Als beroeps- dirigent sta ik ruim 35 jaar voor verschillende soorten koren en orkesten. Toch vraagt het overdragen van een muziekles op de basisschool om andere vaardigheden. 

De kennis en ervaring als dirigent komt mij echter wel van pas als extra vaardigheid bij het doceren van de muziekles op de basisschool. Om alle lessen goed te laten verlopen heb je anno 2022 soms meerdere handvaten nodig om kinderen bij de les te houden. Consequentheid, structuur en goed voorbereide lessen zijn absolute basiscriteria om in alle groepen (1 t/m 8) als muziekvak leerkracht goed te kunnen functioneren.  

"Het blijft geweldig dat ik mijn passie kan combineren met lesgeven."

Leo Smeets hoorn kinderen.jpeg

Hoornles_Leo_Smeets_302.jpg

Naast de muzieklessen bij mij thuis en bij de klant op locatie geef ik ook instrumentaal onderwijs op de basisschool. Dit doe ik vanuit Rick Raakt. en Musicas 

Ik zet mijn jarenlange kennis van muziek en werkveld ervaring in om een interessante, leerzame maar ook leuke muziekles te geven aan kinderen uit alle leeftijdsgroepen. De hedendaagse muziekles biedt zoveel meer aspecten dan vroeger? Verschillende werkvormen  maken de les veel interessanter: Bodypercussie, werken met eigen instrumenten, afwisseling in lesaanbod zijn onontbeerlijk om kinderen bij en jezelf gemotiveerd te houden.  


Leuke oefeningen

Bij mijn muzieklessen op de basisschool maak ik met veel plezier gebruik van beschikbare les materiaal waaronder filmpjes op YouTube en via mijn eigen you-tube kanaal

Ik maak een selectie van filmpjes die van pas komen in de muzieklessen. Elke video heb ik vooraf bekeken en verwerkt in mijn muzieklessen op de basisschool.

Ik heb voor mijn selectie een speciale pagina op mijn website gemaakt.

Erg leuke filmpjes die prima functioneren voor de basisschool vind u hier op deze site. 


Hoornles met kinderen.jpeg

Waardevolle feedback

5 april 2022 was mijn laatste dag als vervanger op een basisschool in de Gemeente Overbetuwe.
Ik heb daar met veel plezier muziekles gegeven, en aan de reactie van mijn leerlingen te zien was die ervaring geheel wederzijds.

Basisschool bedankt Meester Leo.jpeg  Roos bedankt Meester Leo.jpeg

Als muziekdocent doe ik mijn best om mijn passie voor muziek op een leuke manier over te brengen, ik zie deze lieve berichten dan ook als een bevestiging dat het mij gelukt is. Nu staat mij in september 2022 een nieuwe uitdaging te wachten op een veel grotere school in Tilburg-West, maar wel met een eigen muzieklokaal.  


ADRES

Leo Smeets
Eendrachtspolder 45
5235 TA Den Bosch

CONTACT

Mobiel: 06 - 19 02 26 28
Email: info@leo-smeets.nl

whatsapp-512.png

LOCATIE