Hoornles vanaf 12 jaar

Hoornles vanaf 12 jaar

Als hoorndocent vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk muzikaal talent uit een leerling te halen, rekening houdend met ieders individuele capaciteiten.

Aandachtspunten binnen mijn hoornlessen:

  • een goede basishouding en leren spelen vanuit de ontspanning. 
  • kindvriendelijke benadering en doelgericht werken naar muzikale zelfstandigheid.
  • embouchure-ontwikkeling gebaseerd op non-pressure. 
  • het verschaffen van voldoende muziek-theoretisch inzicht.
  • gevoel voor ritmiek, kennis en beheersing van het notenschrift. 
  • ontwikkeling van het gevoel voor toonhoogte en innerlijke klankvoorstelling m.b.v. buzzen, zelf muziek noteren en leren zingen.
  • een ruim aanbod van allerlei samenspelvormen als spelen met cd/piano, of groepsles. 
  • het uiteindelijk doel: een all round inzetbare hoornist.
  • gevarieerd aanbod in boeken, methodes en repertoire.(jazz, pop, improvisatie enz

Waar?

Ik geef hoornlessen van 's-Hertogenbosch tot Weert. Wanneer je wilt weten of ik ook hoornles bij jou in de buurt geeft, bel me dan gerust.

hoornles_volwassenen_lachen.jpg

Samenspelen

Eén van de leukste eigenschappen van muziek maken is het samenspelen. Daarom geef ik zoveel mogelijk hoornles in kleine groepjes van 2 tot 4 hoornisten. Een boeiend aspect van het docentschap is het begeleiden van groepsprocessen bij jonge leerlingen en waar nodig, enigszins bijsturen.

Ik vind het uitermate belangrijk dat een hoorn leerling zich niet alleen sociaal-emotioneel kan ontwikkelen, maar zich ook muzikale kennis en inzicht eigen kan maken. Uiteraard stimuleer ik hoornisten om deel te nemen aan de landelijke Hafa-examens via de muziekschool of via het Instituut voor Amateurkunst in Tilburg, waar je óók als particuliere hoornleerling een officieel diploma kunt behalen.

hoornles-combinatie.jpg

HOORNLESSEN voor hafa-orkesten of particulieren

Naast mijn werkzaamheden via de officiële muziekscholen kun je mij ook als particulier hoorndocent inhuren. Wanneer u hier het formulier invult da neem ik snel contact met u op om de voor beste manier van hoornles te adviseren.

Twee van mijn leerlingen waar ik trots op ben

Jack Munnecom, een oud-leerling hoorn van Leo Smeets in de periode dat hij les gaf via de muziekschool Kreato, promoveert op maandag 11 december 2017 aan de Universiteit op een proefschrift; de Hoornisten van het Koninklijk Concertgebouworkest in de periode tussen 1888 en 2017.Jack Munnecom

Jack Munnecom, een oud-leerling hoorn van mij in de periode dat ik les gaf via de muziekschool Kreato, promoveert op maandag 11 december 2017 aan de Universiteit op een proefschrift; de Hoornisten van het Koninklijk Concertgebouworkest in de periode tussen 1888 en 2017.

Hoornles-leo-smeets_4.jpgStijn Janssen

Ex-leerling van Leo Smeets, Stijn Janssen, ondertekent op deze foto officieel zijn welverdiende D-Diploma hoorn. Als hoornist speelt hij nu in het Studentenorkest Collegium Carolinum in Nijmegen en het Nederlands Studenten Orkest.

"Leo Smeets is een uitmuntende hoornleraar, die bij mij de basis heeft gelegd voor een carriére als hoornist. Zijn hoornlessen waren gericht op het ontwikkelen van een mooie klank, goede ademhaling en speelplezier. Naast de uitstekende opleiding inspireerde Leo Smeets mij ook om kennis te maken met grote solisten, zoals Hermann Baumann en Herman Jeurissen. Ook zorgde hij ervoor dat ik op jonge leeftijd al tijdens een concert met een symfonie-orkest kon meespelen in De Doelen. Deze ervaringen zijn bepalend geweest voor mijn keuze om hoorn te gaan studeren."

ADRES

Leo Smeets
Eendrachtspolder 45
5235 TA Den Bosch

CONTACT

Mobiel: 06 - 19 02 26 28
Email: info@leo-smeets.nl

whatsapp-512.png

LOCATIE